vadskavifira.nu -- Det finns alltid något att fira!

Kanske letar du efter en ursäkt att ta en bulle eller ett litet glas likör till kaffet, eller en öl med kompisarna efter jobbet? Söker du rentav en anledning att med kort varsel ställa till med en riktig fest? Det finns alltid något att fira, uppmärksamma eller högtidlighålla! Denna tjänst vill hjälpa dig att hitta något att uppmärksamma just idag.

Vanliga frågor och svar:

Hur har ni valt ut det ni uppmärksammar?

Vi hämtar inte händelser rakt av någonstans ifrån, utan gör ett redaktionellt, manuellt urval ur flera källor. Finner vi att det finns en relevant artikel om personen/händelsen på svenska Wikipedia så länkar vi dit.

Utöver händelser och bemärkelsedagar som uppenbart är värda att fira, väljer vi också ut vissa andra händelser att uppmärksamma, inte minst betydelsefulla personers dödsdagar, som vi ser som lämpliga för att minnas dem och deras verk och gärningar, vilket givetvis kan ske under värdiga, festliga former. Att en händelse tas upp här betyder inte att vi betraktar händelsen som önskvärd, inte heller ska vårt urval av personer tas som uttryck för moraliska värderingar.

Vi har inte som målsättning att tillhandahålla en fullständig lista på bemärkelsedagar och händelser av historisk betydelse för varje dag. Tvärtom gör vi ett partiskt urval som givetvis i viss mån speglar redaktionens intressen samt vår (inte nödvändigtvis korrekta) uppfattning om vad vi tror är av intresse för många läsare.

Slutligen lämnar vi inga garantier för att uppgifterna här är korrekta, även om vi givetvis försöker kontrollera de uppgifter vi lägger in. Använder du vadskavifira.nu som hjälpmedel då du skriver en bok eller artikel om vad som hänt på ett visst datum, så rekommenderar vi starkt att du kontrollerar uppgifterna mot någon annan källa innan du förlitar dig på dem.

Kan jag kopiera händelser eller annat material härifrån till min egen blogg/websida?

Sammanställningen och urvalet av händelser på denna sida, samt övrigt material, skyddas av upphovsrätt. Vi uppskattar dock om du på din blogg/hemsida citerar enstaka händelser härifrån, tillsammans med en länk som hjälper dina läsare att hitta oss!

De reklambilder som vi tillhandahåller för marknadsföring av vadskavifira.nu är vi förstås bara glada om vi får spridda. Dem får du gärna publicera (i oförändrat skick) på din egen blogg eller websida.

Vad är det för punsch på bilden?

På den djupa färgen igenkänner man Facile, nr 637 i Systembolagets sortiment, en ädel, fyllig och ej alltför söt punsch som vi på vadskavifira-redaktionen varmt kan rekommendera. Dessvärre har inte många systembolag den, har man då inte tålamod att göra en beställning så är Trosa punsch eller Caloric fullt godtagbara alternativ.

Kan ni inte föreslå någon annan punsch?

Ja, för den som föredrar en något lättare men fortfarande elegant punsch rekommenderar vi Roslagspunsch.

Några meddelanden

Glöm inte att se vår integritetspolicy och vår faq!


Vill du länka till denna sida? Använd gärna denna bild:

eller denna:

eller denna:

eller kanske denna: